Contact

Case Study Europese school Brussel

Lesgeven in het digitale tijdperk

De Europese School in Sint-Lambrechts-Woluwe is de grootste in haar soort; ze bestaat uit niet minder dan 170 klaslokalen waarin ongeveer 3100 leerlingen les volgen. De school ging in 2015 een samenwerking aan met i3-Technologies om alle klaslokalen uit te rusten met i3BOARD interactieve whiteboards. Het ambitieuze project zal tegen 2022 voltooid zijn.

Gedaan met krijt en verouderde whiteboards!

Klassieke krijtborden worden wereldwijd geleidelijk vervangen voor interactieve borden. De Europese School investeerde enkele jaren geleden in interactieve borden, maar deze verouderden omdat ze de snel veranderlijke technologie niet konden bijbenen. Daarnaast zijn er nog steeds klaslokalen met oubollige krijtborden. Frank Charlier, IT-manager van de Europese School, geeft aan waarom ze vervangen moeten worden:

“Het grootste nadeel van een krijtbord zijn de stofresten. Deze komen letterlijk overal terecht: in de lucht, op kledij, op schoolmateriaal… Maar dat is niet alles. Een krijtbord trekt ook andere stofdeeltjes aan als een magneet, waardoor het de klok rond schoongemaakt moet worden met specifiek reinigingsmateriaal. Dat is zeer tijdrovend!”

Voor elk wat wils

Het multicultureel onderwijspersoneel van de Europese School bestaat uit leerkrachten met verschillende nationaliteiten, leeftijden en technische talenten. Natuurlijk zijn sommige leerkrachten gewilliger om het krijt los te laten dan anderen. De school koos voor het i3BOARD vanwege het flexibele surface, het ideale schrijfoppervlak voor elke manier van lesgeven. Je kiest zelf hoe je schrijft: met een gewone whiteboard stift, een pen of je vinger.

De Europese School investeerde ook in i3LEARNHUB om leerkrachten te helpen bij het creëren van digitale lessen. Met de software kunnen ze onmiddellijk hun eigen lessen maken of de marketplace raadplegen voor gebruiksklare lessen die door andere leerkrachten zijn aangemaakt.

Hetzelfde product, een verschillende aanpak

Op de Europese School gebruiken leerkrachten van zowel het lager als het secundair onderwijs de i3LEARNHUB software.

Yvonne Gavican, een leerkracht lager onderwijs, bereidt haar lessen thuis voor, slaat ze op in haar persoonlijke i3LEARNHUB bibliotheek en opent ze de volgende dag op het i3BOARD in de klas. Ze gebruikt vaak de geïntegreerde web browser als aanvulling op haar lesinhoud, bijvoorbeeld om Engelse spellingspatronen te tonen of om geluiden af te spelen. De software is een onmisbaar instrument voor haar lessen geworden en maakt haar leven als leerkracht veel gemakkelijker.

Mauricetta Decamp, een wiskundeleerkracht in het secundair onderwijs, importeert haar lesmaterialen in i3LEARNHUB en voegt digitale aantekeningen toe op het i3BOARD tijdens de les. Wanneer ze haar lessen opslaat en exporteert worden de aantekeningen automatisch opgenomen in de lesbestanden. Deze kan ze dan gemakkelijk delen met afwezige leerlingen, zodat ze de leerstof kunnen bijhouden en hun opdrachten kunnen maken.

Conclusie

De producten van i3-Technologies maken het voor leerkrachten van de Europese School heel gemakkelijk om technologie op te nemen in hun lessen en de stap te zetten in de richting van digitaal lesgeven. Tegen 2022 zullen ze allemaal vertrouwd zijn met i3-Technologies.

Wilt u meer informatie over dit product?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 085-0703058.

    Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief met de nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen