Contact

Case study Flanders Synergie

Dag van de slimme school

In oktober 2017 organiseerde Flanders Synergy de ‘Dag van de slimme school’ in het Vlaams Parlement om georganiseerde scholen in de kijker te zetten.

i3-Technologies stelde maar liefst 250 iMO-LEARN’s ter beschikking voor het Vlaams Parlement. De bedoeling was om te tonen hoe scholen zich op een flexibele manier kunnen organiseren die bovendien ook ergonomisch en dynamisch is.

Flanders Synergy is een bedrijf dat innovaties in Vlaamse werkorganisaties opstart en promoot.

Alle voordelen in één oogopslag

Tijdens de workshops werden de praktische voordelen van de iMO-LEARN snel duidelijk voor de deelnemers. Wanneer ze zich tussen de sessies door moesten verplaatsen naar een andere ruimte, konden ze de kubussen gewoon meenemen. Ze zijn met hun licht gewicht makkelijk verplaatsbaar, waardoor (klas)opstellingen snel kunnen worden aangepast. Bovendien kan het ook geen kwaad om de kubussen te laten te vallen, want ze kunnen tegen een stootje.

Naast hun praktische voordelen voorzien ze ook in bewegingsactiviteiten om kinderen en volwassenen aan te zetten tot beweging. Ze maken lessen of teambuildingssessies een stuk interactiever en aantrekkelijker. Op de ‘Dag van de slimme school’ maakten leerkrachten kennis met verschillende activiteiten die zowel voor kinderen als volwassenen geschikt zijn.

Teambuilding

iMO-LEARN kan gebruikt worden als opwarmer van een teambuildingssessie. De deelnemers worden in groepen verdeeld en verzocht om elk op een blok te gaan staan. Als alle deelnemers op de blokken staan, moeten ze proberen de blokken om te draaien naar een kant naar keuze. Ze moeten echter bovenop de blokken blijven staan. Dichtbij elkaar staan en samenwerken is de boodschap.

Trommelen

Deze activiteit is ook vooral bedoeld als opwarmer van een teambuildingssessie. Alle deelnemers staan op de kubussen. Enkele mensen verspreiden zich in de kamer en kloppen elk hun eigen ritme. Welk ritme volgen de deelnemers? Of beginnen ze hun eigen ritme te slaan? Aan de hand van deze oefening kan je op een eenvoudige manier iemands karakter leren kennen.

Naar mijn mening…

De iMO-LEARN kan gebruikt worden om je standpunt tegenover een bepaalde stelling aan te geven. Als je akkoord gaat met de stelling, moet je op de blok staan. Als je niet akkoord gaat, moet je op de blok zitten. ls er meerder standpunten zijn, moet je de blok naar een bepaalde kleur draaien. Vervolgens moeten de deelnemers hun mening verdedigen.

Speeddaten

De iMO-LEARN’s worden opgesteld in een dialoogcirkel bestaande uit twee verschillende groepen. De ene helft van de deelnemers zit in de binnencirkel die naar buiten is gericht en de andere helft zit in de buitencirkel die naar binnen is gericht. De personen in de buitencirkel moeten doorschuiven, zodat ze telkens tegenover een andere persoon in de binnencirkel zitten. Het doel is om een dialoog te starten met de persoon die tegenover je zit.

Constructies bouwen

De deelnemers krijgen per groep een bouwkaart met een tekening van een constructie. Deze proberen ze na te bouwen (rekening houdend met het aantal blokken en de stippen op de blokken). Ze moeten de juiste stappen volgen om een stevige constructie te bouwen en met elkaar overleggen welke opbouw ze hanteren.

Conclusie

Deze voorbeelden laten zien dat de bewegingsoefeningen van de iMO-LEARN niet enkel voor kinderen, maar ook voor volwassenen geschikt zijn. De oefeningen kunnen vrij ingevuld worden, zodat ze volledig aansluiten op eender welke groep. Hetzelfde geldt voor de opstelling van de iMO-LEARN’s, die aangepast kan worden naargelang de groep of de ruimte.

iMO-LEARN maakt élke omgeving flexibel.

Wilt u meer informatie over dit product?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 085-0703058.

    Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief met de nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen