Contact

LUMC – 70 vergader-, klas- en praktijkruimtes

11/10/2021

De bevolking vergrijst, het aantal chronische patiënten neemt toe, de medische kosten stijgen, en er is sprake van een spanningsveld tussen technische mogelijkheden en bedreigingen. De gezondheid van de wereldbevolking is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Het LUMC gelooft dat deze uitdaging vraagt om een duidelijke visie en missie. Interactief samenspel tussen onze kerntaken is hierbij onmisbaar.

In het hele LUMC wordt onderwijs gegeven: in de collegebank, de kliniek en de laboratoria. Het LUMC biedt opleidingen aan die variëren van de universitaire opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen tot de opleiding tot anesthesieassistent, van opleiding tot medisch specialist tot opleiding tot specialistisch verpleegkundige, van postdoctorale bij- en nascholing van artsen tot reanimatiecursussen.

Binnen het LUMC worden studenten voorbereid op een leven lang innoveren en leren. Onderzoekers laten zich inspireren en toetsen hun bevindingen direct in de praktijk. Patiënten kunnen erop vertrouwen dat zij volgens de meest actuele stand van de wetenschap geholpen worden. Het LUMC gelooft hierbij in genezen maar ook in voorkomen.

‘Het LUMC staat als innovator voor de verbetering van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen’.

Vanwege de COVID-19 pandemie moest het LUMC 70 vergader-, klas- en praktijkruimtes gereed maken voor hybride meetings en lessen. De ruimtes waren al uitgerust met beeldschermen of projectoren en vaste pc’s, maar hadden geen microfoon of camerasystemen.

Vanuit het LUMC waren er een aantal vereisten waar de oplossing aan moest voldoen, zo moest het systeem eenvoudig in gebruik zijn, zowel met de bestaande pc in de kamer als met het beeldscherm en tevens geschikt voor BYOD (plug-and-play) gebruik. Iedereen moest worden gehoord zonder externe microfoons en alles moest Microsoft Teams gecertificeerd zijn.

Na grondig testen besloot het LUMC om het Nureva HDL200 geïntegreerde microfoon- en speakerbarsysteem samen met de Yealink UVC30 Room camera te implementeren. De HDL200, met zijn 4096 virtuele microfoons, heeft voldoende dekking voor de verschillende ruimtes en de UVC30 camera maakt het plaatje compleet met zijn 120° gezichtsveld. Daarnaast is voor een tweetal grotere ruimtes de HDL300 met 8192 virtuele microfoons toegepast.

Laatste nieuws

Contact

Wilt u meer weten over de producten van LMS Distribution? Neem contact met ons op >

Deel dit artikel